Navodila za uporabo moškega kondoma


Pred začetkom:

- kondom uporabljaj ob vsakem spolnem odnosu.
- natančno preberi navodila.
- preveri, če je ovojnica nepoškodovana.
- preveri rok uporabe. Če je le-ta pretekel, kondom brez pomislekov zavrzi. Varnost je tu na prvem mestu.
- zavojček s kondomom odpri previdno, tako da kondoma ne poškoduješ. Ne uporabljaj škarij ali ostrih predmetov! Pazi tudi na nohte! Ovitka kondoma   prav tako ne odpiraj z zobmi.
- kondom previdno vzemi iz ovojnice.
- preveri, da je kondom pravilno obrnjen. Kondom je kot nogavica; ima svojo pravo in napačno stran. Najprej ga malo odvij, da vidiš, v kateri smeri se odvija. Če se kondom noče odviti, je obrnjen narobe!
- preden ga natakneš na otrdel penis, s prsti iztisni zrak iz vrhnjega dela kondoma. Če tega ne storiš, kondom med spolnim odnosom lahko poči. Medtem ko vrh kondoma stiskaš s prsti, odvijaj kondom do konca po celi dolžini nabreklega uda.

In čez nekaj časa...

- Po izlivu semena odstrani kondom še preden nabreklost uda popusti. Izvleci spolni ud iz nožnice, tako da pritisneš kondom ob bazo uda in pazi, da semenska tekočina ne uide iz kondoma.
- Zaščita pred neželeno zanositvijo bo večja, če se poleg kondoma uporablja še spermicide (krema Delfen, C-film), zlasti v plodnih dnevih.
- " Ne dodajaj vazelina, olj ali mastnih krem, ker kondom neposredno poškodujejo. Uporabljaj le nemastne želeje (npr. K-Y žele) ali spermicidne kreme (Delfen).
- " Za analni spolni odnos je obvezna uporaba večje količine lubrikantov in močnejših kondomov. Lubrikant dodaj potem, ko si že nataknil kondom in ne prej. Lubrikant večkrat dodajaj.
- " Vsak kondom lahko uporabiš le enkrat. Nikoli ne uporabljaj istega kondoma za vaginalni in analni spolni odnos. Nikoli ne uporabljaj kondoma, ki ga je uporabljal že nekdo drug. V isti kondom ne ejakuliraj vec kot enkrat.

Fantje, vadite natikanje kondoma v prijetnem okolju, kjer imate veliko časa zase. Dekleta, natikanje kondoma lahko vadite na banani. Vaja dela mojstra in tako lahko prijetno presenetite svojega partnerja.

PA ŠE TO:
Kondome shranjujte na primernem mestu: ne na vročini (soncu) ali na mestih, kjer se lahko poškodujejo (v zadnjih hlačnih žepih).

(vir: http://www.projektvirus.org, slike: http://durex.com)